Konferencia részvétel Szegeden

KOCKÁZAT – KONFLIKUS – KIHÍVÁS,


VI. Magyar Földrajzi Konferencia


2012. szeptember 5-7. között rendezték meg a Szegedi Tudomány Egyetemen a VI. Magyar Földrajzi Konferenciát, a MERIEXWA nyitókonferenciáját és a Geográfus Doktoranduszok Országos Konferenciáját.  


A több, mint 200 résztvevőt felvonultató rendezvény főbb témakörei az alábbiak voltak:  belvíz és aszály okozta környezeti problémák, változó klíma és változó táj, politikai intézményrendszer és kormányzás, életkörülmények és társadalmi differenciálódás, a természet- és környezetvédelem konfliktusai, területi egyenlőtlenségek és területfejlesztés, a földrajz változó társadalmi szerepe, a geoinformatika kihívásai, népesség, kultúra és identitás, turizmus és környezet, valamint árvizek és villámárvizek.


A konferencián a Természet- és környezetvédelem konfliktusai II. szekcióban tartott előadást Dr. Dobos Anna a Környezettudományi Tanszék docense „Helyi védelem alatt álló természetvédelmi területek fejlesztési koncepciókba való beillesztése, konfliktuskezelési lehetőségek” címmel.


Oktatónk részt vett a konferenciát megelőző terepgyakorlaton is, melyet Prof. Mezősi Gábor és Dr. Szilasi Péter vezetett a Duna-Tisza közi területekre. A konferencia ideje alatt a résztvevők Dr. Kiss Tímea vezetésével ismerkedtek meg Szeged jelentősebb épületeivel és a város történelmével.