Tűzliliom Oktatóközpont

 

A Tűzliliom Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület 1998. tavaszán közhasznú civil szervezetként jött létre azzal a céllal, hogy folytatva az 1986. óta az egri tanárképző főiskolán működő Egri Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpont szemléletformáló tevékenységét, jogilag szélesebb alapot biztosítson a hatékony környezetvédelmi munkához. Egyesületünk alapító tagja a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének (KOKOSZ) és tagja az Életfa Környezetvédő Szövetségnek. Igen széleskörű tevékenységet folytatunk, amelyben akciók, tanös-vény üzemeltetés, kiállítások, konferenciák, versenyek szervezése és bonyolítása egyaránt szerepel. Elsődleges célunk a főiskolai hallgatók és az észak-magyarországi régióban élők környezettudatos magatartásának kialakí-tása és fejlesztése, továbbá szervezett mozgástér biztosítása részükre a környezetvédelmi tevékenységhez. A környezetvédelem számos területén rendelkezünk szakemberekkel.

 Regionális közhasznú szervezetként működünk. Tagjaink alkotják a KÖRLÁNC környezeti nevelési or-szágos egyesület Egri munkacsoportját, FALCO ifjúsági csoportunk és az Egri Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontunk az Eszterházy Károly Főiskolán tevékenykedik, további 6 bázishelyünk a térség óvodáiban, általános és középiskolában működik. Környezeti Információs tárunkban több száz könyv, CD, videofilm és egyéb segédeszközök, továbbá a EE-TIPS környezeti kiskönyvtár áll a térség pedagógusai és érdeklődői rendelkezésére. Meteorológiai mérőállomás, természetismereti tanösvény (Nagy-Eged hegy), tereptanulmányi bázishely (Tiszafüreden), környezetelemzési laboratóri-um szolgálja a magas színvonalú munkát.
Az elmúlt években számos nemzetközi és hazai országos rendezvényt szerveztünk (pl. Brinding Environ-mental Education Transatlantic, KOKOSZ országos találkozó), meghirdetői és bonyolítói vagyunk a Kaán Károly Természet- és Környezetismereti Országos Ver-senynek. Hagyományos rendezvényünk évente a Föld Napjához igazodó Főiskolai Környezetvédelmi Napok.

Részletes bemutatkozó anyagunk letöltése itt: [letöltés, .doc]