Konferencia részvétel Sopronban

V. Magyar Tájökológiai Konferencia



A Nyugat-magyarországi Egyetem Tájtudomány és Vidékfejlesztési Intézeti Tanszékének szervezésében 2012. augusztus 30. – szeptember 1. között rendezték meg a „Tájtudomány és tájtervezés”, V. Magyar Tájökológiai Konferenciát, ahol a Környezettudományi tanszék docense, Dr. Dobos Anna tartott előadást „Periglaciális (geomorfológiai) egyedi tájértékek kataszterezése az egyes felvételezési metodikák alapján” címmel.


A konferencián neves hazai tájökológiai és tájtervezési szakemberek tartottak előadásokat, s a főbb témakörök között az alábbiak szerepeltek: Tájszerkezet, tájváltozás elemzése, Tájdegradációk és tájrehabilitáció, Klímaváltozás, Tájkutatás természetvédelmi vonatkozásai, Városökológia és zöld infrastruktúra, Tájértékek kataszterezése, Lassú turizmus és a táji keretek, Tájelemzés, tájgazdálkodás, valamint a tájtervezés oktatása és gyakorlata.


A konferenciát egy napos, fertő-tavi terepgyakorlat zárta, ahol Prof. Konkoly-Gyuró Éva vezetésével kaptak új információkat a konferencia résztvevői a tájtörténet, a természeti adottságok, a természetvédelem és a tájtervezés témakörökben.