XX. Kaán Károly Verseny

Az idén huszadik alkalommal rendezték meg a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyt az 5-6. osztályos tanulók részére. A verseny Heves megyei döntőjét a Tűzliliom Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület az Eszterházy Károly Főiskola Környezettudományi Tanszékével karöltve a Főiskolai Környezetvédelmi Napok keretében rendezte meg 2012. április 13-án.


A versenyen megyénk 9 iskolájából 13 ötödikes és 12 hatodikos tanuló mérte össze tudását. Az elméleti fordulót követően az 5. osztályos tanulók a Gárdonyi Emlékmúzeumban és kertjében, a hatodikosok pedig az EKF Botanikus kertjében végeztek gyakorlati megfigyeléseket.


Az 5. osztályosok kategóriájában Kernács Bence (III. András Általános Iskola, Domoszló; felkészítő tanár: Seresné Dely Mónika) bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el Lantosi Klaudia, harmadik lett Sinkovics Fanni (mindkettő a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója, Hatvan; felkészítő tanár: Gyárfásné Kovács Mariann).


A 6. osztályosok versenyét Bak Dominika (Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Kisköre; felkészítő tanár: Iván Béláné) nyerte. A második legjobb teljesítményt Gulyás Dominik nyújtotta (Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Eger; felkészítő tanár: Szigili Gyula), harmadik Lauber Eszter lett (Kossuth Lajos Általános Iskola, Hatvan; felkészítő tanár: Gyárfásné Kovács Mariann).


Mindkét korosztály első helyezettje képviseli megyénket a 2012. május 18-20. között Mezőtúron sorra kerülő országos döntőn. Tekintettel a 20. alkalomra, a helyzetteken kivül most valamennyi résztvevő tanuló és tanár az emléklap mellett értékes könyvjutatomban részesült.